Când Ionuț Popa a atras atenția asupra pericolului lipsei de omogenitate în cadrul noii echipe utiste a știut exact ce vorbește. Arădenii nu le-au putut ține piept celor de la Daco-Getica în runda inaugurală a ligii secunde și par mai degrabă orientați spre lupta pentru supraviețuire decât sprea cea pentru primele locuri. 30-40 de minute bune, majoritatea în partea secundă, nu au fost de ajuns pentru „roș-albi” pentru a recupera avantajul luat pe tabelă de bucureșteni după prima jumătate de oră.

Deși în primele 6-7 minute au dat impresia că sunt la „cârma” partidei, utiștii au fost surprinși la prima acțiune de poartă. Petriș a centrat dintr-o lovitură liberă ca un corner scurt, iar Voicu, nemarcat, a înscris cu capul din câțiva metri. Elevii lui Baciu au rămas în atac, iar Neacșu și Stănescu i-au dat mari emoții lui Bodea. În minutul 32, însă, același Rapfael Stănescu nu a mai greșit ținta prin golul etapei în eșalonul secund.   Tehnicul mijlocaș a făcut 2-0 prin printr-un lob superb din 13 metri. De abia în ultimul sfert de oră al primei părți, oaspeții au reapărut în ofensivă, iar Vădrariu (cap peste poartă) a ratat punctul revenirii în joc chiar înaite de pauză.

Ionuț Popa a făcut două schimbări la pauză, Cipri Rus și Cristian Matei înlocuindu-i pe Alex Pop și Petra, iar UTA a arătat mult mai bine în partea a doua. Cu fundașii la mijlocul terenului, „roș-albii” au atacat ca la hanbal poarta lui Gavrilaș, dar Enescu, Matei și mai ales Cipri Rus s-au întrecut în ratări. Acesta din urmă a mai făcut faza din care „Bătrâna Doamnă” a marcat prin Vădrariu, dar asistentul a susținut că mingea era în afara jocului înaintea centrării. Tot Vădrariu a irosit, în minutul 88, ultima fază imensă a vizitatorilor, astfel că tabela a rămas fixată la 2-0.

Pentru UTA urmează o partidă pe teren propriu cu SSC Farul, sâmbătă de la ora 13, pe noua arenă „Motorul”

Formații:

UTA: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Cubleșan (D. Popa 65), Petra (Matei 46), Vădrariu – Al. Pop (Rus 46)

Daco-Getica:  Gavrilaş – Rz. Udrea, M. Vlad, Petriş, Carabela – Călinţaru, Şt. Cîrjan (Grigore 50) – Rob. Neacşu, R. Stănescu (Ilie 90), Bustea – Ad. Voicu (Teuț 73)

Arbitri: Eduard Ioniță (Constanța) – Florian Vișan, Daniel Vlase (ambii Galați). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

Observatori FRF: Dorinel Dincă (Călărași), Ionuț Borcan (Ploiești).

 

Recomandările redacției