raliuAseară, pe platoul din fața Palatului Administrativ, s-a dat startul Raliului Aradului. Evenimentul a început cu prezentarea echipelor participante cu sesiune de autografe, apoi Playboy Romania a oferit un mic spectacol.
Astăzi, în prima parte a zilei, în localitatea Chesinț se desfășoară testele oficiale pentru cele două probe speciale. Mașinile se întrec la Frumușeni (de la 14,00) și la Șiștarovăț (ora 15,28), apoi se regrupează la Lipova (ora 16,00).
Seara e rezervată Superspecialei din centrul orașului, începând cu 20,10.
Sâmbătă, 9 mai, e rândul celor trei probe speciale: Conop (10,03), Nadăș – Bârzava (10,31) și Lalașinț (11,49). Echipajele sunt așteptate începând cu 19,20 la Primăria Arad pentru sosirea festivă, iar de la 21,30 Hotel Continental găzduiește festivitatea de premiere.
„Traseul este puţin schimbat faţă de ediţiile trecute, pentru mai mult spectacol”, a spus Mihai Leu, care va participa din postura de pilot la testele dinaintea concursului. Leu a primit o plachetă din partea Șeiculului Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum, Prințul Coroanei din Dubai și președinte al Consiliului Sportiv din Dubai.
Și Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a anunțat că va fi pilot la teste. „Sper să nu ies în decor aşa cum s-a întâmplat la ediţia trecută, când maşina lui Rashid Al Ketbi a avut de suferit”, a glumit Falcă, care crede că raliul arădean va ajunge un important concurs pe agenda Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).
„Nu ne putem propune altceva decât titlul de campioni naționali la final de an. Știm că lupta va fi una foarte dură, pentru că sunt mulți piloți foarte buni în campionat, cu materiale de concurs de top, dar așa cum ne știe lumea, vom da totul ca să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat și Dan Gîrtofan, dublu campion național de raliu.

Recomandările redacției