Tradiționala sărbătoare câmpenească de tăierea porcului urmează să aibă loc la Pecica. Pomana Porcului se va ține pentru a opta oară aici, concursul urmând să aibă participanți atât locali, cât și de peste graniță. Echipele participante la concurs vor participa duminică, 17 decembrie, la cea de a opta ediție a concursul Pomana Porcului Pecica.
Adunarea va fi la ora 7.00, deschiderea oficială este programată la ora 7:30, după care se va trece la sacrificarea celor zece porci.
Ca în fiecare an, pecicanii sunt așteptați să asiste și să ia micul dejun tradițional:  sânge, ficat și tochitură, alături de cozonac, ceai sau vin fiert.
Concurenții trebuie să fie gata cu tranșarea porcului și pregătirea bucatelor tradiționale până la ora 14.00, atunci când vor fi jurizate.
Publicul este invitat apoi la masă, organizatorii pregătind carne cu varză la ceaun.
Evenimentul, cunoscut și ca Ziua Măcelarului  este organizat de Primăria Orașului Pecica și Consiliul Local. Acesta se ține încă din anul 2010, atunci când s-a ținut în cadrul unui proiect transfrontalier finanțat de Uniunea Europeană.
(S.S.)

Recomandările redacției