Start la depunerea proiectelor pentru procesarea produselor pomicole

0
511

Agricultorii și reprezentanții de IMM-uri interesați de investiții în procesarea produselor pomicole au la dispoziție deja ghidul de solicitare pentru accesarea de fonduri în acest sens. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat ghidul, fondurile fiind disponibile pe submăsura 4.2a a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Ghidul, în versiune consultativă este disponibil pentru oricare persoană interesată să facă sugestii și recomandări, până pe data de 16 februarie. După ce versiunea finală a ghidului va fi publicată, agricultorii interesați vor putea depune proiecte pentru a obține fonduri nerambursabile.

„După publicarea versiunii finale a Ghidului solicitantului vom lansa  sesiunea de primire a proiectelor pentru care condițiile generale de depunere nu s-au schimbat față de sesiunea deschisă anul trecut. Pentru că solicitările de finanțare din partea producătorilor sunt numeroase, vreau să anunț că vom deschide în această lună şi ultima sesiune de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.1a destinată exploatațiilor pomicole, cu o alocare majorată la 65 milioane euro. Dezvoltarea pomiculturii românești constă în creșterea numărului de investiții atât pentru producerea, dar mai ales pentru procesarea şi comercializarea produselor autohtone”, a anunțat conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

De menționat că, pe această măsură, fondurile acordate variază între 40 și 50 la sută din cheltuielile eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.