Drumul Sintea Mare-Șepreuș intră în modernizare, conducerea Consiliului Județean predând amplasamentul în prezența a zeci de localnici din Șepreuș. Predarea amplasamentului s-a făcut după o dezbatere publică în comuna Șepreuș, la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicepreședintele Sergiu Bîlcea. Amplasamentul drumului Sintea Mare-Șepreuș a fost predat constructorului PORR .

Lucrările de modernizare a acestui drum județean, în lungime de 14,2 kilometri, vor lua start la jumătatea lunii martie, în funcție și de condițiile meteo.
Președintele Consiliul Județean a precizat că județul Arad se dezvoltă prin fonduri europene: „Județul Arad se dezvoltă prin fonduri europene, în lipsa alocărilor necesare de la bugetul de stat! Eu cred cu fermitate că banii arădenilor trebuie să rămână, în mare măsură, acasă, la Arad! Este al treilea an când Consiliul Județean nu primește de la bugetul de stat niciun leu pentru investiții, iar anul trecut am primit ZERO lei din TVA-ul colectat de la firmele din Arad! Nu este normal să se întâmple asta, dar avem norocul că știm să scriem proiecte europene și am adus din fonduri europene banii pe care ni i-a luat Bucureștiul”, a spus Iustin Cionca.

Lucrări de peste 800 de milioane de lei

De asemenea, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a subliniat că, în această primăvară încep lucrările majore pentru modernizarea drumurilor județene.
La 805 milioane lei se ridică valoarea acestora, dintre care, 561 milioane lei fiind fonduri de la Uniunea Europeană și 131 milioane lei, bani de la Consiliului Județean. Investițiile beneficiază de doar 131 de milioane de lei de la Guvern
Reprezentanții CJA anunță că drumul Sintea Mare-Șepreuș nu va fi reparat, ci modernizat. Asta înseamnă că se va lucra la structura drumului. „Facem o lucrare de calitate, inclusiv la șanțuri. Intervenim la baza drumului. Garanția lucrării este de cinci ani”, a declarat vicepreședintele CJA, Sergiu Bîlcea.

Managerul de proiect din partea firmei PORR, prezent la dezbatere a explicat în ce va consta lucrarea: frezarea drumului existent, refacerea structurii, două straturi de asfalat, cinci podețe, refacerea sensului giratoriu din Șepreuș, accesele la proprietăți, podețe noi în localitate.

Recomandările redacției