La sediul ADR Vest are loc la finele săptămânii, lansarea primelor priorități de investiții din cadrul Programului Operațional Regional.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a informat că primele domenii în cadrul cărora se pot depune proiecte în vederea obținerii finanțării prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 sunt drumurile județene și eficiența energetică a clădirilor rezidențiale. Urmează apoi regenerarea zonelor urbane abandonate și neutilizate, patrimoniul cultural, microîntreprinderile și turismul.

Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020 (CMPOR) – unde a fost aprobat calendarul de lansare a apelurilor de proiecte pentru șase priorități de investiții din cadrul POR 2014-2020 – pentru care ghidurile solicitantului au trecut deja prin etapa de consultare publică – a avut loc de curând. Administraţiile locale, precum şi intreprinderile vor putea depune în curând, proiecte pentru finanţare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

ADR Vest va organiza o serie de seminarii de informare pentru toți solicitanții eligibili în cadrul apelurilor lansate.

De la lansarea apelurilor de proiecte se va acorda beneficiarilor o perioadă de timp de minim o lună pentru pregătirea documentației propriu – zise și depunerea proiectelor. Data efectivă de la care se vor putea depune cererile de finanțare va fi menționată în cadrul ghidurilor specifice aprobate.

Recomandările redacției