Start la proiectarea lucrărilor de modernizare a Spitalului de Psihiatrie

0
314
psihiatrie
Spitalul de Psihiatrie va fi modernizat

Primele demersuri pentru modernizarea uneia dintre cele mai degradate unităţi medicale din municipiu au început. Administraţia judeţeană a dispus realizarea studiilor tehnico-economice pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie din strada Octavian Goga, clădire cumpărată de Consiliul Judeţean în urmă cu câteva luni.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean s-a aprobat un proiect pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice pentru reabilitarea secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. Documentaţiile costă 75.000 de lei.

Spitalul de Psihiatrie din strada Octavian Goga din municipiu se întinde pe o suprafaţă de 1.971 de metri pătraţi, la care se mai adaugă o suprafaţă de teren de 990 de metri pătraţi. O parte din clădire se întinde pe o parcelă ce aparţine Căminului Bătrânilor – Fundaţia „Ignatie Spitzer”, reprezentat prin Comunitatea Evreiească de Rit Occidental din Arad. Secţia de Psihiatrie se găseşte într-un imobil retrocedat Fundaţiei Caritatea, fondată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. Pentru Secţia de Psihiatrie, Spitalul Judeţean a plătit toţi anii chirie fundaţiei. „Am alocat bani pentru realizarea studiului de oportunitate pentru modernizarea clădirii cumpărate pentru Spitalul de Psihiatrie care a fost cumpărat de Consiliul Judeţean“, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, la finalul şedinţei. Cumpărarea clădirii secţiei de psihiatrie – a cărui spaţiu verde corespunde din punct de vedere al dimensiunilor conforme pentru pacienţi – a presupus costuri de peste 600.000 de euro. Reabilitarea şi modernizarea spitalului va presupune costuri substanţiale care, deocamdată ar avea ca sursă de finanţare doar bugetul judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.