Start perfect de sezon în Liga 2-a: UTA Arad – Dunărea Călărași 3 – 0

0
532
 

Staff tehnic nou, lot schimbat în proporții mari, da tot pe „sinteticul” din Aradul Nou, așa se prezenta echipa fanion a Aradului la startul noii ediții a ligii secunde la fotbal. Laszlo Balint a început curajos confruntarea cu fosta prim divizionară din Călărași, trimițând pe teren din primul minut trioul ofensiv format din Cipri Rus, David Miculescu și Valentin Buhăcianu, cel din urmă fiind eroul partidei de sâmbătă de la prânz, disputată în fața a aproximativ 2.200 de spectatori.

După ce Bawab l-a pus la încercare pe Iacob cu un șut de la 25 de metri, arădenii au pus stăpânire ușor ușor pe ritmul partidei. Rus a ratat prima ocazie pentru gazde, șutând din 13 metri peste poartă, pentru ca Lorenzi să îl imite câteva secunde mai târziu. Au urmat încă două faze ofensive în decurs de câteva minute, mai întâi Miculescu trăgând din cădere în blocaj, pentru ca Bustea să trimită puțin pe lângă buturile oaspeților după o fază personală în care a trecut de trei adversari.

Și totuși, minutul 25 a dus cea mai mare ocazie de până atunci le-a aparținut celor de la Călărași. Bawab a primit un balon pe centrul defensivei utiste, a scăpat singur cu Iacob, dar portarul utist a respins perfect șutul experimentatului atacant al oaspeților din 14 metri cu piciorul. Oaspeții au continuat să forțeze și căpitanul Honciu a șutat de la 18 metri puțin pe lângă bara lui Iacob. UTA și-a revenit perfect și a punctat după o jumătate de oră de joc. Rus a insistat pentru un balon în partea dreaptă a atacului arădean, i-a pasat din cădere lui Tomozei, care a centrat perfect în careu, iar Bustea a trimis perfect cu capul din numai 10 metri. Imediat a venit însă replica oaspeților, dar șutul lui Gliga a fost respins fără emoții de Iacob. Finalul de repriză a aparținut UTA-ei, care a ratat două bune ocazii de a se desprinde prin Rus și Buhăcianu, ale căror șuturi nu și-au găsit ținta, iar scorul pauzei a rămas 1 – 0.

Însă UTA a început perfect actul secund și, după doar trei minute de joc, arădenii au majorat diferența. Un corner bătut scurt de Lorenzi pentru Tomozei, acesta a centrat la colțul lung de unde Cipri Rus a trimis cu capul, mingea a nimerit bara și a sărit la Buhăcianu, iar acesta nu a ratat ținta din șapte metri, înscriind cu un șut cu piciorul stâng. Zece minute mai târziu, același atacant a fost aproape de un eurogol, însă lobul său de la 25 de metri a fost reținut în ultimul moment de Krell. UTA a continuat să fie stăpână pe joc și, în minutul 70, a reușit să înscrie și al treilea gol al confruntării. Ursu i-a așezat balonul lui Buhăcianu la 16 metri lateral dreapta, iar acesta a șutat la colțul scurt perfect și a realizat dubla! Până la finalul partidei, oaspeții au trecut aproape de golul de onoare însă încercările lui Gliga și Bawab au fost blocate excelent de Florin Iacob.

Așadar, UTA a câștigat fără emoții prima partidă a noului sezon, reușind să se impună  clar cu scorul de 3 – 0 în fața celor de la Dunărea Călărași, iar arădenii au motive bine întemeiate să spere la un loc în zona promovabilă până la finele stagiunii. 

Formații: 

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Stancu – Hrezdac, Lorenzi (65 Pușcaș) – Buhăcianu (86 Isac), Miculescu, Bustea (67 Ursu) – C. Rus.

Dunărea Călărași: Krell – Săbăngeanu (75 Oltay), Al. Mutu, Lopez, Mendy – Honciu (83 Măgureanu), Dias (54 Raiciu) – Gliga, Marrone, Bawab – B. Rusu.

Arbitri: R. Vidican (Satu Mare) –F. Tunyogi (Zalău), R. Soponar (Baia Mare)

Observatori FRF: D. Jiga (Bistrița), D. Sabou (Zalău).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.