Deși au întâlnit o echipă dintr-un eșalon superior, cei de la Victoria Zăbrani nu au avut probleme în a-și adjudeca primul tur al Cupei României. Elevii lui Cristi Irimia au început perfect partida cu Giarmata și a rezolvat calificarea după primul sfert de oră.
Băd a anunțat deschiderea scorului cu o bară transversală lovită în minutul 3, pentru ca la următoarea fază același experimentat atacant să facă 1-0. Zele a pasat filtrant, mingea s-a oprit puțin în apă și Flavius Băd a tras sec în dreapta portarului din 15 metri. Presiunea gazdelor a rămas mare și golul doi nu s-a lăsat prea mult așteptat. În minutul 15, Dragu, revenit la Zăbrani după un an, a centrat perfect de pe stânga și Gherghel a marcat simplu, cu latul, din 11 metri. Oaspeții și-au revenit din pumni după 20 de minute, iar 5 minute mai târziu puteau reveni în joc, dacă Beloescu nu ar fi irosit un penalty dictat la faultul lui Popa asupra lui Călin. Partea a doua mitanului a fost echilibrată și la cabine s-a intrat la scorul de 2-0.
Giarmata a avut mai mult mingea în debutul reprizei secunde, dar Șoltesz nu s-a lăsat surprins la finalizările lui Popan și Călin. În schimb, Băd l-a grațiat pe Narița cu un cap trimis peste poartă după centrarea lui Tomuț. Timișenii au fost și mai autoritari spre final, dar Zăbraniul a rezistat fără mari probleme. Șuturile de la distanță ale lui Rosenblum și Gavrilă l-au găsit pregătit pe Șoltesz.
Meciul, amânat cu o oră întârziere din pricina ploii torențiale ce s-a abătut asupra comunei arădene, s-a încheiat cu succesul lejer al „alb-roșiilor”, care-și așteaptă adversarul din turul următor al Cupei.
Formații: Zăbrani: Soltesz – Ad. Popa, Bier, Pașcu, Tomuț – Francescu, Simion – Gherghel (88 Topai), Zele (75 Măgulean), Dragu – Băd (90+4)
Giarmata: Narița – Sporin, Cochințu, Oltean, Buga – Rosenblum, Ferțu – M. Călin, Dorobanțu (54 Dincă), Popan (66 Poapn) – Beloescu
Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Bogdan Gireadă și Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare)

Recomandările redacției