Pandemia de coronavirus amână un alt eveniment sportiv important pentru orașul nostru. Este vorba despre a 23-a ediție a concursului transfrontalier, Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 23 și 24 mai. De comun acord, organizatorii au decis să mute întrecerea de 200 de kilometri (100 într-o zi și ceilalți 100 în cealaltă) pentru mijlocul lunii septembrie.
„Interesul pentru această ediție este unul foarte mare, atât din partea Aradului, cât și din partea celor din Békéscsaba și tocmai de aceea dorim ca întrecerea să se desfășoare în condiții de siguranță maximă. Sănătatea e pe primul plan și am decis să amânăm Supermaratonul pentru luna septembrie”, ne-a declarat Alexandru Meszar, principalul organizator al competiției dintre cele două orașe prietene Arad și Békéscsaba.
„Decizia comună a principalilor organizatori ai celor două țări: Din cauza coronavirusului, cel de-al 23-lea supermaraton va fi anulat pentru perioada 23-24 mai 2020. Cei care au achitat taxa de parti­cipare o pot primi, bineînțeles, înapoi în întregime. Celor care au plătit prin transfer bancar li se vor retruna banii prin aceeași modalitate, iar cei care au plătit cash sunt rugați să contacteze numărul de telefon 06 66 323 623, în timpul săptămânii, între orele 9:00-16:00 și 9:00-16:00”, a anunțat partea maghiară, anticipând și faptul că, probabil, nu toți competitorii vor dori să ia startul la Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba în luna septembrie.
Anul trecut la linia de start s-au prezentat în jur de 1.200 de concurenți, care s-au întrecut în trei probe: maraton (individual și ștafetă), ciclism și patine cu rotile. 

Recomandările redacției