Stațiunea Moneasa, paralizată din cauza pandemiei

2
1041

Am stabilit recent o întâlnire cu domnul Ioan Nuțu Herbei, primarul comunei Moneasa. Asta mai ales și din perspectiva faptului că am văzut că se lucra la DJ792B, mai precis pe tronsonul Bârsa-Moneasa. Odată ce am ajuns la Moneasa eram curios să văd cum arată parcul cu arborii care au fost plantați anul trecut. Da, am văzut că arată mult mai bine, față de brazii aceia mari. Acum este mai multă verdeață și într-un an, doi locul va arăta super. Din parc ne-am reîntors la sediul primăriei, unde ne aștepta domnul primar. Am purtat un scurt dialog cu acesta.
– Domnule primar, cu ce vă ocupați în această perioadă?
– Așa cum bine ați anticipat, ne ocupăm ca și alți colegi cu această pandemie cu care se confruntă lumea întreagă. La noi, la nivel de comună nu sunt probleme semnalate în legătură cu COVID-19. Însă avem deja a doua serie de persoane carantinate, la Hotelul Codru Moma, unitate ce aparține de Ministerul Muncii. La acest moment sunt un număr de 205 persoane și în fapt asta este și capacitatea maximă de cazare a hotelului. Oamenii care au fost cazați în prima serie ne-au declarat că au fost foarte mulțumiți de condițiile oferite de mâncare și de felul în care au fost tratați.
– Domnule primar de unde sunt persoanele cazate acum, pentru mi
s-a părut că am văzut persoane din diverse zone?
– Majoritatea sunt din Arad, dar sunt o parte care provin și din Republica Moldova și avem chiar și câțiva marocani, care au fost recuperați la graniță. Cu cei care au fost în seria trecută nu am avut probleme, au înțeles că trebuie să stea două săptămâni în carantină și au avut un comportament civilizat. Cei care sunt acum aici, la Moneasa, nu toți, dar o parte dintre ei au un comportament să-i spun așa, cel puțin ciudat. Paza este făcută de către jandarmi, de Poliția Locală și pompieri.
Noi am adăuga însă și un alt fapt pe care îl sintetizez așa: păcat că unii nu-și cunosc atribuțiile. Mai exact, în timp
ce eram cu primarul și făceam niște poze, un individ cu o mască pe figură ne întreabă dacă avem aprobare de nu știu unde. Era și un jandarm de față, care în mod sigur știa ce rol are acolo. Se mai întâmplă însă ca oameni din ăștia, să-i trimiți neinstruiți să se ia de presă, în loc să-și facă în mod corect teraba.
– Să revenim însă la discuția noastră, domnule primar. Cum stați cu lucrările la stațiune, care erau programate de mai mult timp?
– Din păcate această pandemie a lovit și stațiunea noastră. Nu mai departe de anul trecut, la această dată era foarte multă lume în stațiune, iar acum este
pustie. Din informațiile mele, suntem pe zero la cazare, iar restaurantele sunt închise așa cum bine știți. La acest moment se lucrează însă la reabilitarea drumului.
– Din punct de vedere al administrației, ce ne puteți spune?
– La întocmirea bugetului am prins suma de 250.000 de lei pentru amenajarea parcului pentru copii din centrul stațiunii și de asemenea construirea unui teren de minifotbal în centrul satului Rănușa, pentru că numai acolo mai are primăria teren disponibil. Revenind însă la problemele curente legate de această pandemie, pe raza comunei și în special în locurile cele mai circulate din Stațiunea Moneasa am dezinfectat străzile și aleile cu soluții pe bază de clor. Până acum am efectuat de trei ori această operațiune și o vom mai face în continuare. De asemenea, am cumpărat 2.000 de măști pentru populație. Acestea s-au împărțit la fiecare număr de casă din comună în mod gratuit. Până acum, din fericire, nu am avut niciun caz de Coronavirus atât în comună, cât și la nivelul celor carantinați.
La întoarcerea din stațiune am făcut câteva poze. Când au văzut că fotografiem, niște tipi au început să strige, deși noi eram pe stradă adică pe domeniul public. Însă același lucru îl fac și cu unii dintre reprezentanții organelor statului. Îi jignesc și îi fac în fel și chip acești indivizi de această teapă. Așa am plecat din Moneasa, însă important este că nu există până acum niciun caz de infectare cu Coronavirus.
Voicu Sida

2 COMENTARII

  1. de stiut prob dvs cu justiția dar sa ne concentram acum atentia pe PREZENT!!!
    -pai numa propagandă va faceti aici in acest articol tovarașe N Herbei ca nu va pot spune altfel va laudati ca faceti ca dregeti ,pai va spun eu ce faceti ,unul care a trecut print-o carantina adica un diasporen pe care dvs si partidul dvs #ciumaroșie,îi dezconsiderati (nu am uitat cum vă pișeați pe diaspora,îi faceati curve,prostituate s.a.m.d., vorba bădălăuilui.si altor coducatori de-ai #ciumei) ,pai dle pr N.H. unde a sun drepturile acestor oameni ,apa imbuteliata care nu a ajuns numai dupa amenintări cu presa ,să fie clar aveti acolo oameni in carantina care nu au vazut apa îmbuteliata1 pana saptamana trecuta desi ati inceput cu carantinarile din 14 apr ,pai unde a ajuns acea apa imbuteliata doar a fost facturara nu-i asa ,ca si restul ce nu exista nici acum : perie,pasta pt dinti,lenjerie noua la 7 zile,papuci de unica folosinta ,chiar si pijamale daca nu ma însel ,unde si la cine se duc aceste bunuri care bunănteles sunt decontate de catre sat nui asa dle N.H ,PAI RUȘINEEEEEE SA VA FIE ,si nu uitati intr-o democrație HOȚii stau #pușcărie !!! atat pt astazi dar voi revenii in curand cu ciresa de pe tort sa vedem ce grozavii se mai întămpla acolo in m-ții CODRU MOMA la hotelul cu acelas nume in frumoasa noastra MONEASA cu aerul ei PUR si incarcat de ozon ,doar suntem la munte nu-i asa ??? stați pe aproape vom reveni cu cireșica de pe tortul primarului din MONEASA, UN MIC INDICIU VA MAI DAU: -ia să vedem ce avem noi aici.

  2. Nu ai scris tot ce aveai dreptul: “perie,pasta pt dinti,lenjerie noua la 7 zile,papuci de unica folosinta ,chiar si pijamale daca nu ma însel”parca trebuia sa va asigure si femei ca tigari ati cerut dar “hotii”nu v-au dat.Probabil ca nu mai erau bani ca pentru o persoana sau doua trebuia sa va insoteasca doua masini de politie 150 de km,de la Nadlac la Moneasa.Si cand te gandesti ca pana acum se plangeau ca nu au benzina pentru echipajele de politie!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.