Statul a atras 281,87 milioane lei în oferta publică Nuclearelectrica care s-a încheiat la preţul minim de subscriere de 11,2 lei/acţiune.

‘Oferta publică Nuclearelectrica a fost încheiată cu succes, am reuşit să vindem pachetul de 10% din acţiuni, iar majorarea de capital a companiei va fi de 312,478 milioane lei, respectiv 70,2 milioane euro’, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul delegat pentru Energie Constantin Niţă.

Majorarea de capital de la Nuclearelectrica va fi operată cu pachetul de 10% de acţiuni din oferta publică la care se adaugă o participaţie de 1,07% din partea Fondului Proprietatea.

Ministrul Constantin Niţă a afirmat că succesul ofertei Nuclearelectrica arată că există interes din partea pieţei pentru companiile energetice româneşti, iar autorităţile române sunt interesate să dezvolte piaţa de capital şi vor continua programul anunţat de listări.

Potrivit lui Rareş Nilaş, director general al Casei de brokeraj BT Securities, din consorţiul de intermediere a ofertei, preţul a fost de 11,2 lei/acţiune pentru investitorii instituţionali, la fel ca pentru tranşa subscrierilor mari, iar pentru tranşa subscrierilor mici preţul a fost de 10,304 lei/acţiune pentru investitorii care au subscris în primele trei zile de ofertă şi de 10,864 lei/acţiune pentru ceilalţi.

Oferta a fost suprasubscrisă, iar indici de alocare au fost de 0,43 pe tranşa subscrierilor mari şi de 0,17 pe tranşa subscrierilor mici. BEG

 

 

 

(AS – operator: Adriana Vintilescu; autor: Ady Ivaşcu; editor: Oana Tilică)

 

Recomandările redacției