Statul hoţ

0
470

O ştire naţională cât se poate de interesantă mi-a atras atenţia nu cu mult timp în urmă. La nivelul Uniunii Europene încă se vorbea de cotele voluntare sau cotele obligatorii pe care trebuie să le respecte statele membre pentru a rezolva, măcar în parte problema imigranţilor. Câţiva astfel de imigranţi au fost prinşi de Poliţia de Frontieră, încercând să intre ilegal în ţară, undeva la graniţa României cu Serbia. Când au aflat că au ajuns în România, au început să plângă în hohote, implorând să fie lăsaţi să plece înapoi, că ei au vrut să ajungă în Ungaria, dar s-au rătăcit. Lăsând la o parte faptul că UE le-a făcut o figură cât se poate de urâtă celor 6.351 de imigranţi care vor trebui să fie găzduiţi de România, pentru că oamenii, oricât de necăjiţi ar fi, oricât de mult ar avea de suferit de pe urma războiului sau a sărăciei din statele de provenienţă, îşi doresc să ajungă în statele dezvoltate de pe Bătrânul Continent, în speţă în Germania, Norvegia, Suedia, nu la noi, nu pot să să trec cu vederea faptul că aleşii noştri ne fac surprize cât se poate de urâte de câte ori au ocazia.

De când a venit la putere, Guvernul Ponta s-a lăudat că a avut tot felul de realizări. Este adevărat, dar doar în parte. A făcut mult mai puţin decât sperau cei care au votat USL-ul, lucru care s-a văzut la alegerile prezidenţiale, când Ponta a pierdut în faţa lui Klaus Iohannis. Ceea ce a făcut Guvernul Ponta şi nimeni nu poate nega acest lucru, este că a dat cu o mână, ca să poată lua cu alta, aşa cum au făcut din nefericire cam toţi cei care s-au aflat la putere în ţara asta, fie că vorbim de persoane care au ocupat funcţii de conducere la nivel naţional sau la nivel local. Din păcate, nu sunt mult mai buni unii decât alţii, iar acest lucru se vede cu ochiul liber.

Faptul că Ponta şi ai lui au reuşit să treacă prin Parlament un Cod Fiscal care duce la o scădere a taxei pe valoare adăugată, este un lucru bun, dar faptul că prin punerea în aplicare a aceluiaşi Cod Fiscal cresc impozitele pe proprietate, că dacă ai o firmă ce are sediu la tine în casă face ca impozitul să explodeze de-a dreptul, faptul că dividendele sunt supraimpozitate, este un lucru cum se poate mai rău. Ce înseamnă de fapt acest lucru? Înseamnă că statul îţi dă cu o mână şi îţi ia înapoi cu mai multe. Cu cât de multe poate, pentru că… poate. Cum se numeşte un astfel de stat? Din punctul meu de vedere este un stat hoţ. Cred că mulţi dintre arădenii cărora li s-a comunicat zilele trecute de către primar că vor avea de plătit impozite mai mari sunt de aceeaşi părere cu mine. Fără să facă nimic pentru ei, fără să ţină cont că nivelul de trai este mult sub nivelul statelor civilizate din Uniunea Europeană, avem politicieni care au votat cu foarte multă uşurinţă creşterea unor biruri. Problema este că românii îi tot aleg pe astfel de indivizi care nu înţeleg că fac mult rău celor care i-au desemnat să ocupe poziţiile pe care le ocupă şi care nu înţeleg nici măcar faptul că ţara asta a ajuns să nu mai fie atractivă nici măcar pentru transfugii care vin în Europa să caute un adăpost. Păcat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.