Chiar dacă la finalul stagiunii punctele cu „puștii” tricolori nu vor conta în clasament, sebișenii au ținut la imaginea formației ce luptă pentru vârful clasamentului și s-au impus pe Bega. Nu a fost deloc o partidă ușoară, căci gazdele reușiseră la un moment dat să întoarcă rezultatul, dar experiența și valoarea superioară și-au spus în final cuvântul.
La cum a debutat partida, se părea că Naționalul va defila la Timișoara. După numai 3 minute, Petculescu a luat o acțiune pe cont propriu, a centrat de pe linia de fund, iar Săulescu a înscris în dreapta lui Dobre din mijlocul careului mic. Apoi, Enciu a ratat dintr-o poziție bună, iar amfitrionii au prins treptat curaj. Ocaziile lui Șimandăn și Jurj au anticipat egalarea ce a venit în minutul 32. Poștoarcă l-a faultat pe Șimăndan, iar Peter a transformat precis lovitura de pedeapsă. După alte 6 minute, CNP-ul a înscris din nou, o parte de vină având și portarul debutant Dagău, care a ieșit greșit pe centrarea lui Chera, iar Coroiu a trimis cu capul peste el. Numărul unu al Naționalului s-a revanșat la ultima fază a primei părți, respingând finalizarea lui Șimăndan.
Muștruluiți puțin la pauză, sebișenii au avut o altă abordare la revenirea de la cabine, iar egalarea a venit imediat. Petculescu a obținut penalty-ul în fața lui Țiereanu, iar Săulescu a făcut 2-2. Chera și Șimăndan au ajuns în poziții bune de finalizare, dar Dagău și-a completat revanșa pentru eroarea de la golul doi al gazdelor. Apoi, Naționalul a preluat frâiele partidei, iar Tătulea a valorificat și pe tabelă. Juniorul lui Cojocaru a prins o parabolă perfectă de la 20 de metri lateral stânga, iar Dobre a fost învins la colțul lung. Pe o posesie superioară a balonului, Săulescu a avut în bocanc și golul trei, dar în momentul finalizării a fost faultat în careu, însă arbitrul a închis ochii. Chiar și așa, „tricolorii” nu au mai avut puterea să revină și „alb-albaștrii” pleacă cu toate punctele de pe Bega.
Formații:
CNP: Dobre – Kovari, Jurj, Țieranu, Stoianovici – R. Popa (25 Casian, 80 Gâdea), Coroiu, Peter, Chera – Șimăndan (72 Filip), Burghele.
Sebiș: Dagău – Poștoarcă (37 Susan), Basic, Pîslaru, Giuga (49 Onțel) – Ruță, Pintea – Săulescu, Petculescu, Tătulea – Enciu (75 Rugină).
Arbitri: Vasile Rodină ( Alba) – Anghel Todea, Paul Pojar (ambii din Cluj)
Observatori: Ioan Pirlea (Oradea), Ion Lupșa ( Caransebeș)

Recomandările redacției