Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic a realizat un sondaj de opinie care indică faptul că 49% dintre români ţin cu Steaua Bucureşti
Campioana din ultimele trei sezoane rămâne cea mai iubită echipă din România şi în 2016 şi  şi-a mărit avansul faţă de urmăritoare. Doar 11% dintre cei intervievaţi s-au declarat simpatizanţi ai marii rivale a Stelei, Dinamo, în timp ce locul trei e împărţit de două echipe din provincie: CFR Cluj şi CSU Craiova, cu câte 6%. Cea de-a treia echipă din Bucureşti, Rapid, se situează doar pe locul cinci, cu 3% dintre voturi, în timp ce liderul din Liga 1, Astra, are un procent de doar 1% din voturi.
Sondajul a fost realizat în perioada 1 – 4 februarie şi au fost realizate 1096 voturi, printre populaţia adultă a ţării. Marja de eroare a acestuia este de 3,2%.
Steaua este preferata suporterilor români, indiferent de mediul de rezidenţă al acestora, de vârstă, sex sau de simpatiile politice.
Dinamo este simpatizată de un număr aproape dublu de bărbaţi, faţă de femei, precum şi de un număr mai mare de tineri (16% dintre cei de 18-34 de ani, faţă de doar 11% dintre cei de vârstă medie şi doar 7% dintre cei de peste 60 de ani).
De asemenea, Dinamo este simpatizată peste media sa în mediul rural. ​Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare în Moldova (53%) în timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizată doar în Transilvania (18%).

Recomandările redacției