Rusia l-a numit pe actorul american Steven Seagal emisar special în Statele Unite, pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile dintre cele două ţări în ceea ce priveşte „sfera umanitară”, relatează Mediafax.

Ministrul rus de Externe a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook, menţionând că funcţia neplătită a actorului este similară cu cea a unui ambasador ONU pro-bono. Steven Seagal va promova relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia în „sfera umanitară”.

Actorul american a primit cetăţenie rusă în anul 2016 şi l-a lăudat de multe ori pe preşedintele rus Vladimir Putin, spunând că este un „lider excelent”. Când a primit cetăţenia, acesta a declarat că speră să fie un simbol al îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări. Actorul a apărat Guvernul rusesc în disputa recentă cu Statele Unite privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din anul 2016.

Steven Seagal s-a născut în Statele Unite şi a devenit faimos în anii 1980-1990 pentru rolurile jucate în filme de acţiune precum Under Siege.

Recomandările redacției