Ştiri pe scurt (07.04.2014)

0
256

Evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează un bărbat din Arad, reprezentat al unei societăţi comerciale de pe raza municipiului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prin stopaj la sursă.

Acesta este bănuit că ar fi reţinut de la angajaţi sume de bani pe care nu le-ar fi virat în termenul legal, în valoare totală de aproximativ 973.000 de lei, sume reprezentând asigurările sociale şi contribuţiile datorate bugetului de stat. (D.D.)

Haine contrafăcute

Poliţişti de investigare a fraudelor au indisponibilizat în vederea cercetărilor obiecte de îmbrăcăminte în valoare totală de aproximativ 16.000 de lei, susceptibile de a fi contrafăcute. În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, s-a constatat că mai multe articole de îmbrăcăminte care erau oferite spre vânzare şi care aveau aplicate însemne ale unor mărci cunoscute, nu prezentau  elemente de siguranţă ca şi cele originale.

Ca urmare, poliţiştii au indisponiblizat îmbrăcăminte în valoare totală de aproximativ 15.940 de lei şi efectuează cercetări faţă de administratorul firmei în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a produselor contrafăcute. (D.D.)

Cauciucuri fără acte

Poliţiştii au depistat în trafic pe DN 7, în localitatea Vladimirescu, o autoutilitară, condusă de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din judeţul Dâmbovița, în care erau transportate 150 de cauciucuri uzate de diferite  mărci şi mărimi, fără documente de provenienţă. Conform Legii nr. 12/1990, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 de lei, iar cauciucurile au fost reţinute în vederea confiscării. (D.D.)

„Aerointervenţii” SMURD

În ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne au executat cu elicopterele și avionul medical aparținând MAI mai multe misiuni aero-medicale ordonate de către viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministru de interne, Gabriel Oprea, în care au fost salvate 62 de persoane.

Săptămâna trecută, cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctele de Operare Aeromedicală S.M.U.R.D. – Bucureşti (15 persoane), Arad (12 persoane), Târgu Mureş (10 persoane), Iaşi (9 persoane), Craiova (5 persoane) şi Constanţa (5 persoane).

(D.D.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.