Comercializa ilicit material lemnos

Un bărbat care comercializa ilicit material lemnos a fost depistat de poliţiştii de la Poliţia oraşului Sântana. Bărbatul de 38 de ani, a fost depistat pe raza localităţii Sântana, în timp ce oferea spre vânzare, dintr-o căruţă, cantitatea de 1 m3 de material lemnos pentru foc din specia fag, fără a deţine aviz de însoţire pentru acesta. Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

 

Prinşi în flagrant

Poliţiştii Postului de Poliţie Şagu au depistat în flagrant trei bărbaţi, care au tăiat fără drept arbori de pe un teren situat între localităţiile Arad şi Şagu. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 26 de ani, au fost depistaţi de poliţişti, în timp ce tăiau mai mulţi arbori din specia salcâm, în cantitate totală de 2,8 m3 de material lemnos, proprietatea unui bărbat din localitatea Şagu. În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 800 de lei, iar materialul lemnos a fost recuperat şi predat proprietarului.

 

Poliţiştii rutieri în acţiune

Oamenii legii au efectuat atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 145 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 44.000 de lei. Dintre acestea, 35 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 110 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției