Au trecut graniţa „la pas”      

Şase cetăţeni afgani şi un pakistanez au fost prinşi în timp ce se se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând astfel să treacă ilegal frontiera de stat.

O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, pe timpul executării unei misiuni specifice, a depistat şapte bărbaţi, deplasându-se pe jos, pe câmp, în apropierea frontierei.

Cele şapte persoane au fost reţinute la aproximativ 150 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de şase cetăţeni afgani şi un cetăţean pakistanez, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, toţi posesori de documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

 

 

Cercetat pentru evaziune fiscală

Poliţiştii Secţiei nr. trei de Poliţie Rurală Chişineu Criş cercetează un bărbat de 56 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut şi nu a vărsat cu intenţie la bugetul de stat, suma de 11.153 de lei, sumă reprezentând impozite şi contribuţii. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

 

Aproape 200 de şoferi amendaţi

Poliţiştii rutieri, au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Aceştia au aplicat 191 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 38.000 de lei.

Dintre acestea, 45 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 146 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute şase permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției