Fără permis

Magistraţii din Ineu, prin rechizitoriul din data de 10.04.2014, au dispus trimiterea în judecată a lui Popa Gabriel Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie”. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, aflându-se la volanul autoturismului marca Nissan, a fost oprit, pe raza localităţii Târnova, pe D.J. 792/C de lucrătorii de poliţie, care, efectuau serviciul de patrulare, supraveghere şi control al traficului rutier, ocazie cu care s-a constatat că inculpatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Ineu. (D.D.)

Arădeanul melcilor

Poliţiştii din Alba au oprit, pentru control în trafic, o autoutilitară condusă de B.O., de 36 ani, din Arad, care transporta cantitate de 779  kilograme melci vii,  fără a deţine documente legale de provenienţă. Faţă de bărbat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității transportate în valoare de 1.246 lei”, preciza biroul de presă al IPJ Alba. (D.D.)

Motoare, transportate ilegal

În urma unei acţiuni, poliţiştii l-au depistat, pe DN 7, pe A. Gabriel, care a transportat cu o autoutilitară şase motoare de autoturism şi o cutie de viteză, toate uzate, fără a deţine documente de provenienţă.

„Conform Legii nr. 12/1990, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 de lei, iar bunurile transportate, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării”, ne informa Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. (D.D.)

Rutiera, în acţiune

Poliţiştii rutieri au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aplicând aproximativ 240 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.700 lei. Dintre acestea, 153 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 87 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. (D.D.)

 

Recomandările redacției