Noi jandarmi

Trei absolvenţi ai şcolilor de subofiţeri jandarmi sunt, începând cu luna iulie a acestui an, cadre militare în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

Absolvenţilor le-a fost acordat primul grad de subofiţer, respectiv gradul de sergent major, în cadrul festivităţilor ce au avut loc la sediile instituţiilor de învăţământ, respectiv Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

“La prezentarea pentru serviciu în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, tinerii absolvenţi au primit, din partea noilor colegi, felicitări şi urări de succes în activităţile şi misiunile pe care le vor desfăşura”, informa mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă al IJJ Arad.

Furt din casă

 Poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Gurahonţ au identificat o adolescentă bănuită că ar fi sustras dintr-o locuinţă, din satul Măgulicea.

Din cercetările efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că, în perioada 01 – 05.04.2014, B. D. de 13 ani, ar fi pătruns şi sustras dintr-un imobil, din sat, mai multe bunuri, prejudiciul fiind evaluat la 700 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat.

Amenzi rutiere

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate, aplicând peste 240 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 48.000 de lei.

Dintre acestea, 190 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi şapte certificate de înmatriculare.

 

Recomandările redacției