Furt din locuinţă

Patru bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea a două furturi, comise pe raza localităţii Pâncota, au fost depistaţi de poliţişti. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în noaptea de 6 spre 7, respectiv 13 spre 14 noiembrie, cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani, ar fi pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea a două imobile situate în localitatea Pâncota, de unde ar fi sustras două aparate de sudură, în valoare de aproximativ 2.800 de lei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat, cei patru bărbaţi fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

 

Transport ilicit de anvelope

Un transport ilicit de peste 80 de anvelope uzate a fost oprit în trafic. Poliţiştii au depistat în trafic pe DN 7, în localitatea Vladimirescu, un bărbat, de 58 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 81 de anvelope uzate, de diferite dimensiuni, din care 43 cu jante, anvelope pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Conform Legii nr. 12/1990, bărbatul, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 de lei, iar anvelopele, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării.

 

 

Permise reţinute

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 48.500 de lei. Dintre acestea, 95 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 85 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției