Urmărit naţional prins de poliţişti

Un tânăr, dat în urmărire naţională, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

Bărbatul, de 26 de ani, din judeţul Iaşi, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi a fost depistat de poliţişti, la sfârşitul săptămânii trecute, în Gara Aradul Nou din municipiu.

Conform procedurilor, acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Arad.

 

 

Au condus fără permis

Mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost depistate în trafic. Poliţiştii au depistat pe raza localităţii Pâncota, un tânăr de 15 ani, care a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Pe raza localităţii Sântana, poliţiştii au depistat în trafic, un bărbat, de 46 de ani, care a condus un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Pe raza localităţii Semlac, poliţiştii au depistat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a deține permis de conducere. În urma extinderii verificărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul pe care acesta îl conducea, ar fi fost sustras de către bărbat, din faţa unui imobil din Semlac, unde se afla parcat având portiera descuiată.

 

 

Amenzi de 85.000 lei

Poliţiştii rutieri au efectuat mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 320 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei.

Dintre acestea, 140 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 180 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Recomandările redacției