Jandarmii la datorie

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad asigură măsurile de ordine pe timpul desfăşurării examenului naţional de titularizare în învăţământul preuniversitar sesiunea 2014.

„Începând cu data de 21 iulie a.c., colegii mei se află în proximitatea a trei centre de examen, respectiv Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări «Caius Iacob», Liceul de Arte «Sabin Drăgoi» şi Şcoala Generală nr. 5 din municipiul Arad, pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, ne preciza mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

Jandarmii asigură, de asemenea, şi protecţia lucrărilor scrise pe timpul transportului acestora de la centrele de examen spre centrele de evaluare din ţară.

Prins în flagrant         

Poliţiştii din Sântana îl cercetează pe Traian P., de 41 de ani, din judeţul Buzău, care a fost prins în flagrant, luni, în timp ce fura din magazin.

Bărbatul a fost depistat în timp ce sustrăgea mai multe produse cosmetice şi articole de îmbrăcăminte dintr-un magazin de pe raza localităţii Sântana.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Amenzi de milioane

Poliţiştii rutieri au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pentru neregulile constatate aplicând 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei.

Dintre acestea, 98 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 81 – pentru  nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare.

 

Recomandările redacției