Ştiri pe scurt (23.04.2014)

0
279

Corupţie în Ungaria
Nu mai puţin de zece vameşii maghiari, omologi ai colegilor lor de la punctul de trecere a frontierei din Vărşand, au fost săltaţi de mascaţi, fiind susceptibili de comiterea unor fapte de corupţie. De fapt, procurorii îi acuză că cereau bani sau produse, în special de la şoferii de TIR, pentru a avea „acces” pe teritoriul Ungariei, după ce treceau de vameşii români.
Funcţionarii cereau valută (5 euro) sau lei (în funcţie de cetăţenia şoferului), dar, dacă aceştia nu aveau bani la ei nu refuzau nici produse alimentare, cum ar fi tablete de ciocolată, pachete de cafea sau chiar sticle de suc.
Dacă sunt găsiţi vinovaţi, conform codului penal maghiar, aceştia riscă până la opt ani de închisoare. (D.D.)

Buleu, din nou la judecată
La ora 12, 45, astăzi, începe un nou termen în „Cazul Abel”, proces în care Adrian Buleu este judecat pentru comiterea infracţiunii de omor. În urmă cu două săptămânii, Instanţa a decis, printr-o soluţie publicată, pe scurt, la Tribunalul Caraş-Severin, „amânarea pentru data de 24 aprilie, în vederea audierii martorului Degan Ionuţ Tudor, precum şi pentru efectuarea adresei către Detaşamentul de Pompieri din cadrul Inspetoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad”.
Vă vom ţine la curent de la faţa locului, din Reşiţa. (D.D.)
Prins în flagrant

Poliţiştii arădeni au depistat în flagrant un bărbat care avea asupra sa mai multe bunuri suspectate că provin din furt.
Ion S., de 46 ani, din Timiş, a fost depistat de către oamenii legii, marţi, în jurul orelor 20.15, el fiind bănuit că ar fi sustras din incinta unei hale, de pe strada Câmpurilor, patru uși metalice, o schelă metalică, trei scări metalice de aproximativ 3,5 metri, o bucată șină cale ferată de aproximativ un metru, patru rafturi metalice și alte componente metalice. Prejudiciul, în valoare de 2000 de lei, a fost recuperat, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. (D.D.) Act, 230414, Foto flagrant: Bunurile valorau 2000 de lei

Poliţiştii rutieri în acţiune
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, pentru neregulile constatate aplicând aproximativ 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.500 lei.
Dintre acestea, 90 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 35 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.
De asemenea, au fost reţinute şapte permise de conducere şi şase certificate de înmatriculare. (D.D.) Act, 230414, foto rutiera: Au fost date 130 de amenzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.