Afgan prins la frontieră

Un cetăţean afgan a încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în Austria, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals total, acesta neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba de un cetăţean afgan, în vârstă de 24 ani.

 

 

Comercializa ilicit ţigări

O femeie a fost depistată de poliţiştii Postului de Poliţie Socodor în timp ce comercializa ilicit ţigări netimbrate. Femeia, în vârstă de 45 de ani, a fost depistată de poliţişti pe raza localităţii Socodor, în timp ce oferea spre vânzare mai multe pachete de ţigări netimbrate marca Jin Ling, fără a deţine documente de provenienţă. Conform Legii nr. 12/1990, femeia a fost sancţionată contravenţional cu suma de 500 de lei, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

 

 

Sute de şoferi amendaţi

Poliţiştii rutieri, au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 202 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 105 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 97 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției