Vine gerul

În judeţul Arad, se preconizează o răcire a temperaturii, mai ales în cursul săptămânii viitoare. Zilele acestea, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 5 grade, iar în perioada 28 – 30 noiembrie aceasta va urca spre 7-8 grade. În cursul săptămânii viitoare, maximele medii diurne vor scădea treptat, de la 7 grade la 3 grade. Regimul termic al minimelor nocturne va fi uşor sub cel normal pentru această perioadă. Astfel, se vor înregistra valori negative ale mediei temperaturilor minime de până la -2 grade în cele mai reci nopţi, iar în jurul datei de 1 decembrie această medie va putea urca spre 0-1 grad. Între 24 şi 27 noiembrie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă, dar ulterior se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ.

 

Au furat un autoturism

Doi adolescenţi bănuiţi că ar fi sustras un autoturism Ford Focus din municipiul Arad, au fost depistaţi de poliţiştii Secției nr. 1 de Poliție. La data de 24.11.2014, un bărbat a reclamat furtul unui autoturism Ford Focus care se afla parcat pe strada Ion Câmpineanu. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea a doi tineri, bănuiţi că ar fi sustras autoturismul. Cei doi, în vârstă de 18, respectiv 16 ani,   ar fi  descuiat autoturismul, cu cheia de rezervă a autoturismului, care a fost  găsit ulterior, abandonat, fără combustibil. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi.

 

Vitezomani amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 49.000 de lei.  Dintre acestea, 140 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

Recomandările redacției