Prevenirea furturilor de biciclete

 

Poliţiştii arădeni oferă sfaturi pentru prevenirea furturilor de biciclete. Bicicletele lăsate pe scara blocului, în uscătorii sau în faţa unităţilor de învăţământ, asigurate sau nu, se află în atenţia infractorilor. În acest sens, e recomandat să asiguraţi tot timpul bicicleta dumneavoastră împotriva furtului prin dotarea bicicletei cu dispozitive antifurt; să legaţi cadrul cu roata faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă), să asiguraţi întotdeauna bicicleta, însă să reţineţi că un simplu cablu nu este suficient în cazul absenţelor lungi. Poliţiştii vă mai sfătuiesc să nu vă lasaţi bicicletele decât în locuri special amenajate, să nu lăsaţi bicicleta neasigurată în faţa unor imobile de tipul locuinţelor, localuri sau magazine, iar în coşul bicicletei să nu vă lasaţi diferite bunuri ori bagaje.

 

 

Portul şi folosirea armelor

 

Condiţiile de păstrare şi port ale armelor letale: titularul dreptului de a purta şi folosi arme letale are obligaţia de a păstra arma şi muniţia înscrisă în permisul de armă în condiţii de securitate, astfel încât să nu permită accesul la acestea al persoanelor neautorizate; păstrarea armei şi muniţiei la domiciliul sau reşedinţa deţinătorului se face în locuri special destinate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi; arma de apărare şi pază poate fi purtată numai de către titularul permisului.

 

Amenzi de 52.000 lei

Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 230 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei.

Dintre acestea, 180 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției