A condus având dreptul de conducere suspendat

Oamenii legii au depistat în trafic o persoană care a condus un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

Cosmin M., în vârstă de 28 de ani, din Arad, a fost depistat în trafic, în timp ce a condus un autoturism pe Calea Romanilor din municipiu, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat din data de 11 iulie, pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare.

„Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

Prins conducând un moped neînmatriculat

Poliţiştii de la Poliţia oraşului Sebiş au depistat în trafic un bărbat care a condus un moped neînregistrat.

Poliţiştii l-au depistat pe raza localităţii Sebiş, pe V. Traian, de 47 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat în circulație. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În cadrul unei acţiuni a Rutierei, poliţiştii au aplicat 237 de amenzi. Aceştia efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe controale, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei.

Dintre acestea, 14 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 223 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției