Stoenescu, înlăturată din fruntea ISJ; revine Mladin (episodul 3)

0
777

Claudius Mladin este noul inspector şcolar general al judeţului Arad. Totodată el este şi fostul inspector, însă a fost înlăturat de către conducerea Ministerului Educaţiei, pe care a învins-o în instanţă, şi astfel revine pe scaunul de general a treia oară.

Fostul șef al Inspectoratului Școlar Arad revine la conducerea inspectoratului, după ce a câștigat în instanță. Ministerul Educației nu a mai făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, așa că hotărârea Curții de Apel Timișoara a rămas definitivă, iar vineri, 1 martie, Ministerul Educației a emis ordinul de renumire în funcție. „Începând cu data de astăzi, am primit ordinul privind numirea mea pe funcția de inspector școlar general, la Inspectoratul Școlar Județean Arad, de fapt renumirea mea, ca urmare a procesului pe care l-am câștigat la Curtea de Apel în urma unei sentițe care a rămas definitivă încă din luna decembrie a anului trecut”, a declarat Mladin.

Curtea de Apel Timișoara i-a dat, pe data de 14 decembrie, câștig de cauză în procesul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Comisia De Contestaţii privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate. S-a dipus totodată anularea Ordinului nr. 3979 din 18.06.2018 prin care s-a dispus eliberarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, începând cu data de 18.06.2018, precum şi încetarea, cu aceeaşi dată, a contractului de management încheiat între Mladin şi Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației nu a mai făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, așa că hotărârea Curții de Apel Timișoara a rămas definitivă.

Claudius Mladin a condus inspectoratul şcolar de mai mulţi ani, iar în 2015 a obţinut postul prin concurs, având mandat până în 2019.

În perioada celui mai recent proces, inspector şcolar general delegat pe funcție a fost inspectorul adjunct, Anca Stoenescu, care revine astfel în biroul de adjunct, alături de Nicolae Pellegrini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.