Pandemia de coronavirus ce amenință și România oprește sportul autohton. Ieri, în jurul orelor amiezii, s-a dat un verdict la Fe­derația Română de Fotbal, dar diriguitorii baschetului românesc au fost fermi chiar la primele ore ale dimineții:
„În vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Federaţiei Române de Baschet, după o consultare cu majoritatea reprezentanţilor clubu­rilor din Ligile Naţionale de Baschet şi a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor şi Comisiei Centrale de Comisari, decide următoarele:
1. Suspendarea meciurilor din Liga Naţională de Baschet Masculin şi Liga Naţională de Baschet Feminin până la data de 31.03.2020.
2. Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei României 3×3, masculin, editia 2020, şi a altor competiţii oficiale de baschet 3×3, până la data de 31.03.2020.
3. În funcţie de evoluţia situaţiei din România referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suporta modificări.” – e anunțul făcut de site-ul oficial al Federației Române de Baschet
Așadar, primele meciuri din play-offul LBNF, dintre FCC Baschet și Universitatea Cluj sunt automat amânate pentru date ce urmează a fi stabilite. Sâmbătă și luni ar fi trebuit să joace „galben-albastrele” împotriva trupei de pe Someș, dar totul s-a sistat.
Totodată, conducerea grupării arădene a luat câteva hotărâri destul de drastice pentru perioada fără meciuri oficiale. „Jucătoarele rămân pe loc. Nu vor primi liber în această perioadă, vor rămâne sub stricta supraveghere și controlul nostru. Nimeni nu poate să părăsească localitatea și nu va avea liber să plece acasă. Aceste măsuri au fost luate ca să nu se răspândească sau să nu ne infectăm cu coronavirus. În primul rând trebuie să își ia ele măsuri personale de prevenire și protecție personală. Noi le vom oferi tot ce este necesar, mă refer la soluții, supraveghere”, a declarat preşedintele FCC Baschet Arad, Marcel Urban.
Totuşi, arădencele au primit câteva zile libere din partea staff-ul tehnic până luni dimineaţă, când vor reveni la antrenamente la Sala Sporturilor „Victoria”.

Recomandările redacției