Stop violenței asupra copiilor

0
299

Astăzi, 5 iunie, marcăm Ziua Națională Împotriva Violenței asupra Copiilor. Ziua de azi vine odată cu conştientizarea şi prevenirea abuzurilor şi neglijării copilului în societatea românească. 

Toți copiii au dreptul să fie protejați pentru a nu fi victime ale abuzurilor în familie, școală sau în societate. 

Menționăm că, abuzul asupra copiilor este reprezentat de orice formă de violență fizică sau emoțională la care sunt supuși ori expuși aceștia. 

„În scopul prevenirii şi înlăturării situaţiilor de abuz sau neglijare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad pune la dispoziția publicului ”Telefonul Copilului”, la numărul 0257983. Apelurile sunt preluate de specialiștii noștri, informațiile sunt verificate, iar acolo unde este cazul se intervine în regim de urgență”, anunță cei de la DGASPC Arad. 

Românii consideră violenţa asupra copilului ca fiind a treia problemă socială din România, după sărăcia extremă şi calitatea educaţiei, conform unui raport din 2017.

Astfel, s-a constatat că peste jumătate dintre părinţii, care au participat la întocmirea statisticei, nu consideră că o palmă la fund este o formă de violenţă.

Peste 90%  dintre părinți consideră că violenţa este doar atunci când lovirea provoacă vânătăi şi cicatrici sau când părinţii îşi bat copilul fără motiv. Majoritatea studiilor privind efectele violenţei asupra copilului ne arată că este necesar să reconsiderăm atitudinea faţă de copii şi că noi toţi, ca societate, avem nevoie de o schimbare care trebuie să înceapă de la copiii noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.