Strada Feleacului: un buboi în peisajul stradal

0
539

bujor buda

De neînchipuit, atunci când unii visează, ori se închipuie, aievea, într-un oraș capitală culturală, se află o stradă în Arad, aproape de Parcul Arghezi și Piața Baron Neuman și dincolo de limitele civilizației. Strada Feleacului.

O stradă care demonstrează cât de departe suntem de lumea civilizată. O stradă ce mărginește un teritoriu în care se face un comerț înfloritor și care are aduce valori însemnate la bugetul orașului. O stradă aglomerată pe care  circulă în ambele sensuri mașini și oameni. Pe aici, firmele din piață și cele din stradă își aduc mărfurile. În jur se găsesc sediile unor însemnate instituții de cultură, și curtea, atenție, a Spitalului Clinic Județean. În fine să descriem pe scurt situația și apoi să vorbească fotografiile.

Str. Feleacului , un adevărat muzeu ce prezintă mostre din ce  trebuie să evităm în civilizația urbanismului.

bujor buda 2Strada de la cap la coadă  prezintă gropi ce s-au unit formând cratere periculoase. Trotuarul din stânga, venind de pe Victoriei, nu-i practicabil, are două canale, peșteri hâde și fără capace, marcate cu galben. Tot pe stânga sunt niște perimetre ce conțin gunoaie puturoase, o vegetație abundentă, o savană pentru șobolani și alte animale parazite. Porțiuni din gard sunt lipsă, și peste tot gunoaie proptite de gard. Pe dreapta un maidan cu gunoaie, buruieni și oțetari. O stradă locuită, totuși, de familii ordonate, cu dependințe în ordine, dar docile și resemnate , ce nu reclamă că au  gunoaie pe stradă, în dreptul ușilor, și sub geamuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.