Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat opt cetăţeni din Kârgâzstan și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, în două mijloace de transport special  amenajate pentru a transporta persoane ascunse.

 În data de 22.12.2021, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni bulgari, unul dintre ei fiind șofer al unui autovehicul înmatriculat în Bulgaria, iar celălalt în calitate de pasager, declarând că se deplasează pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, între bancheta din spate și spațiul destinat transportului de bagaje, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt doi cetățeni din Siria și un cetățean din Kârgâzstan.

Două ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui microbuz condus de un cetăţean bulgar. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, într-un loc special amenajat, între bancheta din spate și spațiul destinat transportului de mărfuri, cinci cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Siria.

Recomandările redacției