Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, deplasându-se pe câmp în apropierea autostrăzii Arad – Nădlac, patru cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În data de 22.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunii au fost identificați, deplasându-se pe câmp în apropierea autostrăzii Arad – Nădlac, patru cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

După finalizarea tuturor verificărilor, aceștia vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acțiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităților de migraţie ilegală.

Recomandările redacției