Ștrandul Neptun „așteaptă” plictisit venirea sezonului estival

0
170

Aradul se laudă de zeci de ani cu punctul turistic care a făcut furori ani și ani la rând, adunând o mulțime de turiști din toate părțile țării și nu numai. Astfel, orașului i-a fost atribuită, cândva, însușirea de „oraș cu un puternic impact turistic”.


Este vorba despre Ștrandul Neptun, o atracție turistică cunoscută ca fiind pe locul doi ca mărime din Europa, care se întinde pe aproape 40 de hectare, situat pe bucla Mureșului.


Astăzi situația stă altcumva. Deschiderea Ștrandului era de obicei de 1 mai cu cozi interminabile și vizitatori cu carul. De o vreme încoace, această perioadă trece din păcate neobservată.  Situația nu are legătură doar cu pandemia, ci și cu proasta administrare.


Locul cu care se mândrea cândva orașul este acum trist, pustiu unde, din când în când, mai răsună un bubuit de muzică în surdină de la o anume căsuță în care s-a adunat o gașcă de tineri. Potecile ștrandului sunt goale, bazinele la fel. Standurilor le este pus lacătul, sălile de evenimente sunt lipsite de culoare și esență, iar terasele par mai triste ca niciodată.


Am găsit un grup de adolescenți în zona bazinelor. Erau cu trotinetele și bicicletele. Își făceau și ei veacul pe acolo. Spuneau că acum este momentul în care profită de ștrand, când este gol și liniștit: „Am preferat să venim aici pentru că este mai retras și mult spațiu și liniște față de parcuri și oraș”, a spus unul din tineri.


După un timp, am dat câteva ture și prin zona căsuțelor. În mare parte totul era pustiu, mai puțin câteva căbănuțe de unde se auzeau sunete de muzică și râsete. Se pare că o ieșire la căsuță este oricând binevenită, indiferent de sezon.


Pe drum se pot observa și câteva rămășițe, care, cândva, făceau parte din structura unei terase. Astăzi au rolul de „ghenă” de gunoi improvizată. Astfel, sunt depozitate o mulțime de cutii și sticle pe jos, sub ochiul trecătorului. „Frumos tablou” le este dat oamenilor să vadă.


Sperăm și așteptăm ca acest tablou anost să capete un contur și o culoare cât mai curând, mai ales odată cu ridicarea temperaturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.