Numeroşi arădeni au profitat de faptul că Ştrandul Neptun s-a deschis sâmbătă, adică mai devreme decât spune tradiţia, şi au petrecut acolo prima zi a sezonului estival. Intrarea a fost gratuită pe perioada celor patru zile de minivacanţă. Dacă în prima zi a sezonului doar o parte din agenţii comerciali au fost pregătiţi să-şi primească clienţii, Primăria estimează că, până la jumătatea lunii, zona comercială va reveni la viaţă prin deschiderea mai multor terase.
Ştrandul Neptun are un complex de agrement cu cinci ba­zine (unul de înot, unul pentru adulţi şi trei pentru copii, cu apă termală şi tobogan acvatic) şi un al doilea complex cu trei bazine (dintre care două pentru copii si unul pentru inot). Nu în ultimul rând, aici se găsesc locuri pentru joacă şi 331 de căsuţe de agrement.
„La capitolul noutăţi menţio­năm modernizarea celor două corpuri de clădire, A şi B, inves­tiţie care se ridică la peste 770.237 lei. Corpurile de cabine au fost reamenajate astfel încât pe lângă garderobe există gru­puri sanitare și o zonă cu casete de valori. De asemenea, cabi­nele au fost dotate cu sisteme de supraveghere video exterioare. În acest moment, cele 119 cabine moderne aşteaptă să fie închiriate. Până la deschiderea oficială a ştrandului, s-a mai reuşit refacerea în totalitate a bazinului mare în codiţiile în care aici vor fi amplasate până la jumătatea lunii iulie alte trei tobogane. De asemenea s-au executat lucrări de supraînsămânţare a gazonului şi s-au aplicat tratamente cu insecticide pentru combaterea căpuşelor”, susţin reprezentanţii Primăriei Arad.
(G.S.)

Recomandările redacției