Ştrandul Neptun se va extinde spre Cetatea Aradului

0
387

strand[113132]Ştrandul Neptun se va extinde spre Cetatea Aradului, primarul Gheorghe Falcă anunţând că într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal va fi aprobată execuţia unui Plan Urbanistic Zonal al bazei de agrement.
Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, edilul-şef a anunţat că, după ce Ministerul Apărării Naţionale a semnat protocolul de predare-primire a Cetăţii Aradului, municipalitatea poate să elaboreze studii cu privire la reconversia Cetăţii.
„Într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal vom apro­ba execuţia unui nou Plan Urbanistic Zonal pentru Ştran­dul Neptun, care va oferi so­luţii pentru extinderea bazei de agrement spre cetate. În acest moment, având sem­nătura Ministerului Apărării Naţionale pentru preluarea cetăţii avem voie să realizăm studii şi cercetări pentru suprafaţa respectivă. Vom considera acest Plan Urbanistic Zonal etapa numărul unu. Pentru că trebuie să gândim tot ce înseamnă spaţiul din jurul cetăţii ca un spaţiu ac­tiv pentru oameni”, a anunţat primarul. Acesta a mai spus că, după aprobarea Planului Ur­banistic Zonal cu privire la extinderea ştrandului, va urma organizarea concursului de idei pentru reconversia Cetăţii. „Concursul de idei pe care o să-l realizăm pentru Cetate o să ne dea o destinaţie a Cetăţii dar şi cum va fi legată aceasta de malul Mureşului cu pasarelă şi cu flux de trafic. Se va contura o nouă axă în oraş – Ştrandul Neptun-Cetatea Aradului – Faleza Mureşului”, a mai adă­u­gat primarul.
Gheorghe Falcă a mai anunţat că reprezentanţii municipalităţii vor fi prezenţi, joi, la Ştran­dul Neptun, la audierea publică or­ganizată de Asociaţia „Pas Mare”, în cadrul căreia vor prezenta planurile de dezvoltare a bazei de agrement.
De asemenea, în cadrul audierii, municipalitatea va prezen­ta documente justificative cu privire la costurile de întreţinere a bazei de agrement, care se reflectă în noile tarife.
Audierea publică organizată de Asociaţia Pas Mare cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură şi Primăriei Arad, se va desfăşura joi, 18 iunie, la ora 16.00, la Ştrandul Neptun, la Restaurantul Raţio, la ora 16.00.
Rezultatul analizei experţilor în domeniu pe depoziţiile scrise şi/sau prezentate vor fi înmânate societăţii Recons, care administrează baza de agreement şi Consiliului Local Municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.