primaAbia s-a pomenit că Ştrandul Neptun, condamnat de municipalitate la nefiinţă încă de pe vremea când a fost rupt în bucăţi de garduri, se zbate în continuare în mizerie, că muncitorii şi-au şi făcut apariţia.
Momentul coincide cu recenta vizită în zonă a edilului-şef şi cu sosirea toboganelor ce au costat municipailtatea câteva sute bune de mii de lei, ce-i drept bani proveniţi din excedentul bugetar. Nu se lucrează, cum mulţi ar fi crezut, la demolarea gardurilor de separaţie plantate de Primărie pentru delimitarea zo­nelor din ştrand, aşa cum nu se lucrează nici la aspectul general de paragină în care se zbate fosta zonă de agrement, demult vestită şi peste hotare.
Maşini ce poartă numere de înmatri­culare ale Primăriei, conduse de persoane de încredere ale edilului-şef, puteau fi văzute ieri, de la orele dimineţii, în zona bazinului mare. Motivul lesne de înţeles al vizitelor matinale nu a fost acela de a dirija mersul lucrărilor de igienizare ce ar fi trebuit să includă, în primul rând, zona părăginitelor foste terase. Scopul înaltelor deplasări a fost acela de a urmări montarea mega-toboganelor care ar trebui să aducă pe ştrand întregul oraş în sezonul estival. Chiar dacă pe băgătorii de vină sosiţi dis-de-dimineaţă la ştrand nu a părut să îi preocupe vreo clipă starea generală a zonei de agrement, echipe de măturători înarmate până în dinţi cu saci de gunoi au călcat şi în zona teraselor. Cu foarte slabe şanse de izbândă, am spune, având în vedere imaginea de ansamblu a unor foste spaţii comerciale lăsate de izbelişte de proprietarii aduşi la sapă de lemn în urma zonării ştrandului.
Paragină şi tobogane scumpe
S-a lucrat, ieri, chiar şi la remedierea bazinelor care ar trebui să îşi primească, în scurt timp, oaspeţii de sezon. Din nefericire, lucrul a fost prestat doar cu şpaclul şi lopata. Falnice, cu un puhoi de muncitori puşi pe fapte mari, toboganele cu care Primăria se laudă că vor face deliciul sezonului estival se înalţă alături de băltoacele formate pe suprafaţa scorojită a bazinelor remediate manual. Dincolo de gardul de separaţie rămas încuiat, imaginea de loc de vechi şi abandonat persistă însă. Toaletele ferecate servesc, deocamdată, drept depozite, aşa că nu e de dorit să ai nevoie de ele în zilele care urmează. Sunt lacăte şi gunoaie şi în preajma teraselor altădată vestite, semn că unele lucruri nu se vor schimba la ştrand nici anul acesta. Nu e greu nici să observi bănci rupte, coşuri de gunoi care se revarsă sau incinte devastate, pline-ochi cu gunoaie, în ciuda prezenţei echipelor de intervenţie trimise la faţa locului de la o zi pe alta. Tot ce îi mai rămâne arădeanului de rând să spere pentru ştrandul noului sezon estival ce bate la uşă e ca… la vară să fie cald.

  • vfa spune:

    tipic lui falca….investitiii pentru tunuri de bani ca daca ne uitam cat costa un topogan te crucesti si pentru agentii economici pauza!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției