strand(1)Ştrandul Neptun va trece, cel mai probabil din 1 august, sub administrarea Recons, societate aflată în subordinea Primăriei, măsura fiind nece­- sară pentru a salva posturile angajaţilor care ar urma să fie disponibilizaţi în urma aplicării ordonanţei Guvernului care prevede reducerea posturilor în administraţia locală.
Astfel, autorităţile locale au anun­ţat că au fost pregătite două proiecte de hotărâre care au fost afişate la transparenţă decizională, care prevăd înfiinţarea serviciului public zone agrement şi regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului public zone agrement.
„Primul proiect de hotărâre reglementează forma de delegare a gestiunii prin concesiune a servi­ciului public zone agrement, adică, Ştrandul Neptun şi patinoarul municipal vor fi gestionate de Recons”, a precizat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.
Aceasta a mai explicat că măsură va salva 10 posturi din Pri­mărie, angajaţii urmând să fie transferaţi la Recons.
„A fost luată această măsură pentru stabilitatea activităţii Pri­măriei şi pentru a ne încadra în prevederile Ordonanţei de urgenţă dată de Guvern, care prevede reducerea numărului de posturi din administraţia locală. În 18 iulie, primarul va prezenta la Agenţia Funcţionarilor Publici noua orga­nigramă a Primăriei, cu numărul redus de posturi”, a mai spus Corina Drăghici.
Cele două proiecte de hotărâre nu vor afecta proiectele de investiţii care se derulează, în prezent, la Ştrandul Neptun, acestea urmând să se constituie în aport de capital la Recons.
Recons este o societate subordonată Primăriei municipiului Arad care se ocupă cu lucrări de construcţii, instalaţii, administrare spaţii.
(Ş.M.)

Recomandările redacției