Primăria municipiului Arad va continua investiţiile în ceea ce priveşte dotările Ştrandului Neptun, cel mai mare ştrand amenajat pe cursul unei ape curgătoare din estul Europei, anul acesta urmând să fie achiziţionate mai multe componente caracteristice aqua parcurilor.
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat că în Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2014 a fost prevăzută suma de 139.000 lei pentru achiziţionarea de noi componente pentru ştrand.
Astfel, se are în vedere achiziţionarea unui tun de apă, a unui joc de apă, dar şi a unei ciuperci clasice pentru bazin şi a unui balansoar de apă tip elefant. Tot pe lista viitoarelor dotări de la ştrand se mai află o punte peste apă, o barcă pivot şi o barcă pentru copii.
De asemenea, pe lângă aceste dotări, Primăria municipiului Arad va mai realiza un studiu privind alte componente pentru bazine, pe care le va achiziţona din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, în exerciţiul financiar 2014-2020.
„Zilele trecute a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Vest, care au prezentat oportunităţile de finanţare prin Programul Operaţional Regional pentru aqua parcuri. Noi vom realiza un studiu pentru Ştrandul Neptun, după care vom solicita finanţare europeană”, a precizat Gheorghe Falcă. Primăria municipiului Arad a investit, în anii trecuţi, aproximativ 5 milioane de euro în moder­nizarea Ştrandului Neptun, o parte din finanţare fiind asigurată de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale.
Astfel, a fost forat un puţ pentru captarea apei termale, s-au redimensionat bazinele şi s-au achiziţionat două tobogane acvatice de tip „wide slide” şi „space hole”.
(Ş.M.)

Recomandările redacției