Strângerea de semnături împotriva exploatării gazelor de şist continuă

0
271

sistDupă ce mitingul de sâmbăta trecută a adunat  peste 1600 de persoane la Curtici, în zonă continuă strângerea de semnături împotriva exploatării gazelor de şist.  Chiar ieri, în zi de târg, Andrei Moţ, directorul Casei de Cultură, îşi aştepta deja voluntarii la 9 dimineaţa pentru a avea timp să profite din plin de mulţime. Astfel, entuziasmul a făcut ca până la încheierea zilei să se adune în jur de 638 de noi semnături.  „Am avut o zi foarte plină, împreună cu copiii mei, o echipă de voluntari de peste 18 ani. Am fost la piaţă, pe străzi şi în zona centrală”, spune Andrei Moţ.
Zilele trecute echipa de voluntari a strâns semnături şi în alte localităţi: Macea, Iratoşu, Sânpaul,  Dorobanţi, Sântana, Caporal Alexa, Olari etc.,  totalul ridicându-se la aproximativ 2000, adunate în mai puţin de o săptămână.  Voluntarii au mers cu liste la prieteni, cunoscuţi şi firme, unele suplimentare fiind permanent disponibile la Casa de Cultură şi la aproape toţi agenţii comerciali din Curtici.
Am fost informaţi că strângerea de semnături va continua şi în zilele următoare, dar că vor avea loc şi mişcări de protest în fiecare dintre localităţile vizate, precum şi în municipiu. Reamintim cititorilor că această mobilizare intensificată a fost determinată de ultimul anunţ al societăţii Panfora Oil & Gas, potrivit căruia aceasta va iniţia măsurători de suprafaţă pentru identificarea unor resurse convenţio­nale de hidrocarburi în perimetrul EX-6 Curtici. Deşi societatea neagă că ar căuta gaze de şist, locuitorii din Curtici şi din întreaga zonă vizată consideră că există motive de a fi alarmaţi.
Mai precizăm că echipa este în continuare susţinută de primari şi de feţe bisericeşti din toată zona,  precum şi de tânărul viceprimar al oraşului Curtici, Bogdan Ban, care s-a alăturat, în limitele legii, mişcării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.