Sala Festivă Regele Ferdinand din Palatul Administrativ va găzdui, astăzi şedinţa comună a consiliilor locale din oraşele înfrăţite Arad şi Gyula. Şedinţa are loc în cadrul  tradiţionalei întâlnirii „Strângeri de mâini”.
Întâlnirea este programată să înceapă la ora 10 cu o şedinţă
festivă. Urmează discuţiile pe sec­ţiuni în cadrul cărora se vor dezbate teme de ordin social, cultural, dar şi subiecte din domeniile sănătate, economie şi urbanism. De asemenea, vor fi continuate şi dezbaterile începute cu ocazia întâlnirii de la Gyula, care a avut loc la începutul lunii noiembrie. Concluziile acestei dezbateri vor constitui puncte de plecare pentru Programul de Colaborare pe anul 2018, ce urmează să fie semnat în prima lună a anului 2018.
De la ora 14.30, la Hotel Continental Forum este programată prezentarea  proiectului „Reţea  pentru succesul economiei sociale”, proiect în care oraşele Gyula şi Arad sunt  partenere. Vor avea expuneri Directia de Asistenţă Socială a Primariei Arad, Universitatea Vasile Goldiş Arad şi experţi în economie social, invitaţi  ai Primăriei Gyula. Tema propusă „Educația şi economia socială “.
Dupa conferință oaspeţii maghiari sunt invitaţi la un concert al Filarmonicii de Stat Arad, cu începere de la ora 19.
(G.C.)

Recomandările redacției