În urma decretării stării de urgență în România, ca urmare a epidemiei de coronavirus, vacanța forțată a fotbaliștilor s-a prelungit. Utiștii sunt fiecare pe la casele lor, ținând legătura zilnic cu antrenorii, care le prepară câte un program de întreținere fizică. Nu toți au, însă, ocazia să fie alături de familii, „stranierii” echipei fiind blocați la Arad în urma înăspiririi condițiilor de călătorie peste graniță. Spaniolul de orgine marocană, Soufiane Jebari și greco-albanezul, Simo Roumpoulakou, sunt vecini în cartierul de locuințe ARED, unde res­pectă izolarea, dar și sarcinile trasate de Laszlo Balint.
Jebari își face griji pentru familia sa, aflată la Barcelona
Transferat la UTA în această iarnă, Soufiane Jebari a debutat în „alb-roșu” pe finalul partidei împotriva fostei sale echipe, FK Csikszereda. A venit cu gândul de a pune umărul la promovarea în Liga 1, iar acum este prins într-o situație destul de neplăcută pentru el. Fotbalul este oprit și în România, marea parte a colegilor săi sunt acasă, alături de cei dragi, pe când el a rămas la Arad căci: „Așa am considerat împreună cu clubul, este mai sigur să stau aici, decât să plec acasă. Pe lângă faptul că la Barcelona, unde locuiește toată familia mea, cazurile de infectare cu coronavirus cresc destul de mult, de la zi la zi, riscurile sunt mari inclusiv prin aeroporturi. Vă dați seama că mi-este greu să stau departe de părinți, de cei doi frați și de sora mea, mai ales că sunt într-o zonă cu probleme și îmi fac griji pentru ei, dar e unul dintre sacrificiile pe care trebuie să le faci atunci când ești sportiv profesionist. Vorbesc des cu ei prin videocall, toți sunt bine, sănătoși, sper să treacă cu bine peste această criză și să ne vedem cât de curând posibil”, spune mijlocașul ofensiv al „Bătrânei Doamne”.
Bilanțul la zi în Catalunia este 5.925 de infectați cu coronavirus și 245 de morți. Și în România cazurile cresc, dar nu în ritmul alarmant din alte zone ale Europei. „Sper să înțeleagă toată lumea că e important să stăm în case și să ne igienizăm mereu, deocamdată doar așa putem lupta cu acest virus. Împreună cu Simo (n.a. Roumpoulakou) respectăm programul de exerciții trasat de Mister, iar în rest citesc în special cărți în română, pentru a învăța limba și, așa cum am spus, vorbesc des cu familia mea, în Spania”, ne-a mai mărturisit Jebari.
Roumpoulakou: „Nu vă faceţi de cap şi totul va fi bine!”
Simo Roumpoulakou a vorbit pentru presa din Grecia despre situaţia actuală din România și din Arad, aflată în stare de urgenţă din cauza coronavirusului. Fundașul greco-albanez a avut cuvinte de laudă la adresa autorităţilor pentru modul în care gestionează, cel puțin până acum, criza cauzată de pandemia de coronavirus şi le-a transmis un avertisment celor care subestimează puterea COVID-19. „În Arad, oraş cu 160.000 de oameni, care se învecinează cu Ungaria şi Austria, situaţia este una normală, de zi cu zi. Nu exista panică, deoarece nu sunt cazuri pozitive în oraş. În general, în România, numărul nu este foarte mare de cazuri pozitive şi acest lucru liniş­teşte lumea, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm cele mai bune măsuri ca cetăţeni. Ceea ce văd şi aud aici, în România, este că se încearcă să se facă tot ceea ce este nevoie, cel puţin elementele de bază, astfel încât să nu avem prea multe cazuri pozitive şi să scăpăm de coronavirus. Nu mai facem antrenamente de vineri (n.a. 13 martie). Antrenorul ne-a oferit programe individuale pentru a lucra acasă cât putem, pentru că ne-au interzis să ieşim afară, pentru a ne proteja. Singurul motiv pentru a ieşi din casă este acela de a merge la supermarket şi a ne cumpăra necesarul. Vom vedea ce se întâmplă cu campionatul. Nu am putut să plec la Atena, dar, sincer, nici nu vreau să risc sănătatea tuturor”, a spus jucătorul echipei UTA.
Despre când se va relua campionatul, Simo nu ştie să spună ceva concret, însă are un mesaj în această situaţie creată de coronavirus. „Ce se va întâmpla pe terenul de fotbal, pentru că este o parte importantă din viaţa noastră, vom vedea. Prin fotbal ne întreţinem familiile, însă acum sănătatea tuturor este primordială. Doresc multă putere tuturor. Urmaţi instrucţiunile experţilor. Nu vă faceţi de cap şi totul va fi bine”, a încheiat fundașul de bandă stânga al liderului ligii secunde.
Simo Roumpoulakou a semnat cu UTA în această iarnă, iar în cele două meciuri oficiale jucate de echipa sa a fost integra­list, cu FK Csikszereda (6-0) şi Ripensia
(3-0).
Coulibaly a zburat în Tunisia
Al treilea „stranier” din lotul UTA-ei cam face ceea ce dorește el după operația suferită la genunchi. De altfel, Laszlo Balint spunea că în acest moment mijlocașul ivorian e un fel de corp străin la echipă și asta pentru că nu respectă programul trasat de stafful tehnic și medical. Chiar în primele zile după reunirea echipei, în ianuarie, Stephane Coulibaly, a întârziat la unul dintre antrenamente și de atunci a rămas pe linie moartă. Cu atât mai mult cu cât durerile la genunchiul operat persistă. Mai nou, cam în urmă cu două săptămâni, „oficialii” arădeni spun că ivorianul a zburat în Tunisia, la fostul său coleg de la UTA, Oualid El Hasni, care s-a oferit să-l ajute cu recuperarea. Pe de altă parte, clubul i-a oferit o hârtie mijlocașului de culoare că se poate antrena cu o altă formație dacă-și revine din punct de vedere medical.

Recomandările redacției