Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării CSAT

0
275

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe care o va convoca în perioada următoare.
„Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în şedinţa CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare“, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Iohannis a avut, luni, o şedinţă cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, considerată o problemă de securitate naţională.
El a afirmat că autorităţile s-au mobilizat foarte bine în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID.
„La ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, şi avem organizată o structură clară – Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2. De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum şi planul de acţiune, cu etape clare“, a spus Iohannis.
Acesta a subliniat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităţilor şi a căilor de acţiune, pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor şi asigurarea disponibilităţii personalului medical pentru derularea procesului de vaccinare în condiţii de maximă siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.