O strategie de atragere de noi companii aeriene pe Aeroportul Internațional Arad a fost pusă la punct, din directiva Consiliului Județean. Este vorba de o sche­mă legală de susținere a operatorilor aerieni, astfel încât, aceștia să dorească să includă Aradul în oferta lor. O echipă a Consiliului Județean Arad și a Aeroportului a lucrat la această strategie câteva luni de zile, cu consultarea juriștilor, a mediului academic, a conducerii unor aeroporturi din țară. De luna viitoare, sunt în vigoare noi tarife aeroportuare.
Astfel, în cadrul ședinței ordinare de la începutul acestei săptămâni a Consiliului Județean Arad, consilierii județeni au aprobat tarifele ex-ante pentru deschiderea de noi destinații pentru Aeroportul Arad. Potrivit schemei ex-ante, tarifelor aeroportuare sunt de 1,50 Euro/tonă pentru aterizare, 1,00 Euro/pasager îmbarcat pentru pasageri, respectiv 1,00 Euro/pasager îmbarcat, re­prezentând tariful de securitate.
Noile costuri sunt aplicabile începând cu data de 1 aprilie 2018 și se acordă oricărei companii aeriene care deschide noi rute de pe Aeroportul Arad, pe o perioadă de cel puțin doi ani, cu o frecvență de minim două curse pe săptămână. „Am aprobat tarifele pentru cursele de linie regulate. Accelerăm demersul nostru pentru a pune în valoare Aeroportul Arad purtând negocieri intense cu TAROM şi operatori privaţi. Aeroportul este o componentă importantă în dezvoltarea judeţului care atrage investitori, turişti, oameni de afaceri. De asemenea, ca parte a acţiunilor de relansare a Aeroportului, pregătim o strategie pentru extinderea activităţii de cargo deja existente”, a spus Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Recomandările redacției