Deși a rămas neînvinsă și a mai adăugat un punct în clasamentul ligii secunde, UTA a pierdut poziția secundă (promovabilă) în favoarea celor de la Juventus București. Așa cum se anticipa, CS Mioveni a fost o nucă tare de spart, dar, cu toate astea, arădenii au avut ocaziile lor de a înscrie măcar odată în poarta lui Croitoru. Sorin Strătilă a fost cel mai aproa­pe de gol pentru „alb-roșii”, dar și-a trecut în cont o ratare rari­simă, de genul celeia avute deja stagiunea trecută în partida de acasă, cu FC Brașov.
– Sorin, cum s-a simțit întâlnirea cu Mioveniul de la nivelul gazonului?
– Grea, căci am întâlnit o echipă bună, care se apără bine, uneori chiar în zece oameni și nu e prea ofensivă. Au victorii doar cu 1-0, au pornit și la meciul de azi cu gândul de a nu lua gol și până la urmă și-au atins scopul. După părerea mea, scorul a fost unul echitabil. Important e că nu am pierdut și am luat un punct, în condițiile în care ei au avut un penalty ratat.
– Ai ratat și tu, însă, o ocazie mare de tot.
– La fel ca și cu Brașovul anul trecut, am driblat portarul, am intrat în unghi și am dat din nou pe lângă. Am fost, poate, prea sigur pe mine că dau gol, nu m-am concentrat îndeajuns. Dar, până la urmă, raportul marilor ratări a fost tot egal. Ei cu penaty-ul, eu cu faza aceea, dacă se termina 1-1 era tot aia.
– După trei meciuri în care au marcat doar juniorii, poate că era și rândul fotbaliștilor mai expe­rimentați să vină cu realizări. Asta a admis și antrenorul vos­tru după meci…
– E normal ca antrenorii să aștep­te mai mult de la jucătorii cu experiență. Până la urmă, astfel de ju­cători decid de obicei meciurile, dar azi nu a fost să fie.
– Am înțeles că arbitrul a greșit la faza penalty-ului dictat pentru Mioveni. Tu ce zici?
– La Digi s-a spus că faultul a fost în afara careului. Apoi, Alin (n.a Gligor) dă cu capul în minge, iar de acolo în mâna adversarului și nu se dă penalty pentru noi… Nu știu, dar – parcă – azi arbitrii au fost puțin cu ei.
– A influențat și temperatura ridicată de la ora partidei desfășurarea ostilităților?
– E adevărat, condițiile de joc nu au fost foarte bune. Căldura a fost mare, dar și gazonul foarte prost. Nu știu ce se întâmplă cu suprafața de joc, din moment ce pe centru e moale, iar pe benzi – tare… Eu, spre exemplu, am o grămadă de bătături în talpă, deci nici nu mai știu ce să iau în picioare. Am ieșit la încălzire cu un tip de ghete, apoi l-am schimbat cu un altul, e foarte tare gazonul. Nu știu ce are exact, dar nu e posibil ca o echipă ce-și dorește promovarea să evolueze pe un astfel de gazon.
– Se joacă serios cărțile acolo la vârf…
– Campionatul e lung, mai sunt destule meciuri și e deschis pentru orice. Treaba cu o singură serie pe de-o parte e bună, căci valorile s-au mai concentrat puțin, dar, pe de alta, e rea, din cauza deplasărilor lungi. Noi mai avem avantajul că mergem cu avionul, de multe ori e important că economisești resurse fizice.
– Și până acasă la tine, la Brașov, vor fi destui kilometri de parcurs, iar acolo vă așteaptă o formație destul de bună…
– La Brașov ne va fi foarte greu. Au schimbat mulți jucători, au un antrenor bun și, probabil, vor să ne bată cu orice preț, având în vedere ceea ce a fost și anul trecut. Din patru meciuri, noi am câștigat trei, iar ei au trebuit să se mulțumească doar cu un egal. Dar, îi anunțăm de pe acum că am rămas o echipă greu de învins, va fi un duel de care pe care.

Recomandările redacției