masiniAproximativ 100 de autovehicule au fost găsite, anul trecut, abandonate pe diverse străzi din municipiul Arad, dintre aceaste 55 fiind vândute la licitaţie deoarece proprietarii nu le-au recuperat.
Majoritatea autovehiculelor gă­site abandonate pe străzi sunt autoturisme însă nu lipsesc nici tractoarele, căruţele, utilajele agricole şi alte utilaje.
Astfel, conform statisticilor Pri­măriei Municipiului Arad, în primele două luni ale anului trecut, au fost riricate de pe domeniul public 15 autovehicule, printre care o remorcă roşie şi o rulotă, crem, ambele fiind abandonate pe strada Andrei Şaguna.
În Cartierul Pârneava, pe strada Oituz, a fost găsită abandonată o autoutilitară Iveco, de culoare verde, iar în Cartierul Grădişte a fost găsit abandonat un tractor marca Fiat, de culoare portocalie şi un tractor marca John Deere, de culoare verde.
Un număr de 16 autovehicule au fost găsite abandonate pe străzi în luna martie, din Cartierul Grădişte fiind ridicată o rulotă de culoare albă.
Reprezentanţii Biroului Ridicări Auto din cadrul Primăriei Municipiului Arad au avut de lucru şi în luna aprilie, aceştia radicând 14 autovehicule abandonate, cele mai multe, respectiv şase, fiind lăsate de izbelişte în diverse zone ale cartierului Micălaca. În aceeaşi lună, în Zona 6 Vânători, a fost găsită o rulotă de culoare albă. În luna mai reprezentanţii Primăriei au căutat proprietarii a 17 autovehicule găsite abandonate pe străzi, dintre acestea, cinci fiind ridicate de pe străzile din centrul oraşului.
Un număr de 13 autovehicule au fost găsite abandonate pe domeniul public în luna iunie şi tot atâtea au fost găsite abandonate pe domeniul public în lunile iulie, august şi septembrie, printre acestea fiind şi un utilaj agricol şi un autoescavator.
Conform legii, au fost publicate pe pagina de Internet a Primăriei Municipiului Arad caracteristicile teh­nice ale vehiculelor şi au fost trimise somaţii pentru identificarea pro­prietarilor sau deţinătorilor legali ai acestora. În cazul în care proprietarii autoturismelor nu le-au ridicat de pe domeniul public, acestea au fost transportate la Depozitul de autoturisme şi vândute prin licitaţie pu­blică, banii obţinuţi intrând în bugetul local.
Licitaţie cu preţuri record
Anul trecut, municipalitatea a vândut 55 de maşini dintre cele găsite abanonate pe domeniul public prin licitaţie publică, pentru două dintre autoturisme obţinându-se preţuri record, faţă de cele de por­nire. Suma încasată la bugetul local după licitaţie a fost de aproximativ 70.000 lei.
Astfel, un autoturism BMW, cu radiatorul şi instalaţia de climatizare lipsă, oglinda dreapta ruptă, geamul stânga spate spart, bordul descompletat şi bancheta spate lipsă, care a avut preţul de pornire la licitaţie de 950 de lei a fost adjudecat cu 8.500 de lei. De asemenea, un autovehicul Fiat Punto, care a avut preţul de pornire de 700 de lei, s-a vândut cu 2.600 de lei. Cel mai mic preţ obţinut a fost de 400 de lei, pentru un autoturism marca Trabant, cu caroseria distrusă, bordul descompletat şi motorul defect.

Recomandările redacției