colind1La Păuliș, la fel ca în alte multe locuri, frumoasele colinde românești au răsu­nat și anul acesta, reamintind de marea sărbătoare a Crăciunului. Astfel, atât oficialitățile cât și localnicii comunei Păuliș – în ansamblul ei – s-au putut bucura de colinde deosebite interpretate de colindători speciali precum: Fanfara de la Sâmbăteni, Corul Bisericii Penticostale din Sâmbăteni, Corul și Fanfara Bisericilor Baptiste reu­nite din Păuliș și Sâmbăteni, tineri co­lindători ai grupului ortodox „Oastea Domnului“ din Sâmbăteni. Tinerii – atât adolescenții cât și copiii – au umblat „Cu Steaua“ iar în seara de Ajun au putut fi auziți „Dubașii“ după cum ne apunea și primarul comunei, profesorul Petru Nicoară.
În plus, elevii Școlii Gimnaziale „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni au colin­dat și la Arad. Au început cu Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic unde au colindat cum au știut ei mai frumos, îmbrăcați în portul popu­lar tradițional de Sâmbăteni și însoțiţi de directorul școlii profesor Cornelia Foster împreună cu profesorii: Crina Lazea, Larisa Pistol și Mircea Stoi. Primi­rea a fost foarte bună, colindătorii fiind răsplătiți, conform tradiției, cu dulciuri.
În cadrul unui parteneriat – pe care școala îl are cu Primăria Păuliș, Poliția Locală, Biserica Baptistă, Biserica Ortodoxă, Biserica Penticostală, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad – au fost făcute pachete consistente pentru vârstnicii și copiii aflați în dificultate. Astfel, împărțiți în trei grupuri și însoțiți de cadrele didactice, elevii școlii au străbătut tot satul să le colinde și să le ofere un mic de ajutor de sărbători. În acest periplu, co­lindătorii au ajuns și la doi dintre colegii lor, Bianca și Sergiu aflați acasă, bolnavi.
Colindul a continuat la Centrul de Zi pentru Seniori din Păuliș și la Consiliul Local Păuliș.
„Acțiunea noastră a fost sprijinită material de cele trei biserici și, la fel ca și anul trecut, cu cozonaci gustoși de S.C. NICOLA SABB S.R.L. Pâncota, prin bunăvoința Simonei Nicola, motiv pentru care vrem să le aducem sincere mul­țumiri. În fiecare din locurile pe unde au poposit, elevii au încercat să aducă, prin  colindele lor, bucuria Sărbătorii Nașterii Domnului Iisus“ – menționa profesor Cornelia Foster.

Recomandările redacției