Strigător la cer: când instituțiile publice ZĂDĂRNICESC COMBATEREA BOLILOR. În plină pandemie, arădenii sunt lăsați fără apă curentă

0
658

Din nefericire, un alt caz de nepăsare criminală și inconștiență crasă poate avea consecințe dintre cele mai tragice. Sute de arădeni din municipiu au fost lăsați astăzi, fără apă curentă. Zilele trecute, am primit un mail pe adresa redacției din partea Companiei de Apă care anunța restricții de cirulație datorate unor lucrări, iar la sfârșitul informării era specificat clar: „ÎN TOATĂ ACEASTĂ PERIOADĂ NU VA FI AFECTATĂ FURNIZAREA APEI POTABILE CĂTRE POPULAȚIE”.

Ei bine, iată că s-a întâmplat exact pe dos. Apa curentă a fost sistată în mai multe zone din municipiu, dar și în plin Centru. Când un cetățean care ne-a sesizat și pe noi despre situația curentă, a sunat la sediul Companiei de Apă, spunând că are copil mic, pe care trebuie să-l spele, să-l dezinfecteze, i s-a spus: „De ce nu v-ați făcut provizii de apă, din timp?”. Acum întrebăm și noi: cum să ne spălăm pentru a evita o contaminare, după cum ne-au recomandat și guvernanții, dacă nu avem apă? Cum pot să fie lăsați zeci de părinți cu bebeluși, fără apă curentă, în plină pandemie?! Cum să ne dezinfectăm, dacă nu avem apă curentă? E clar ca bună ziua că prezenta situație e un exemplu clar de ZĂDĂRNICIRE A COMBATERII INFECȚIEI CU CORONAVIRUS. De asemenea, încercăm să înțelegem de ce nu au fost sistate lucrările la conductele respective de apă, în caz de stare de urgență.

Însă, în Arad, ești pasibil de dosar penal sau amendă, doar în cazul în care ești un om de rând care merge fără declarație pe propria răspundere, până la alimentară sau să își aibă grijă de părinți.

Redăm aici comunicatul Companiei de Apă, care asigură că apa curentă nu va fi întreruptă:

„Lucrările, desfăşurate în cadrul contractului CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad şi aducţiune în localitatea Fântânele, constau în săpături pentru introducerea unor conducte de fontă ductilă şi a căminelor de vane aferente, în scopul înlocuirii vechilor conducte din cadrul reţelei de apă a oraşului. Lucrările au loc pe tronsonul cuprins între strada Crișan și strada Horia, cu restricționarea circulației în trei etape: până în 02.04.2020 – restricționarea circulației pe Bulevardul Revoluției la intersecția cu strada Crișan – închiderea circulației pe banda I, 20 m pe Bulevardul Revoluției și 20 m pe strada Crișan în perioada 02.04.2020, ora 16.00- 04.04.2020, ora 08.00. Închiderea totală a circulației pe Bulevardul Revoluției se va face între strada Crișan și strada Horia, în intervalul 04.04.2020, ora 09.00- 10.04.2020, ora 16.00 , dar și restricționarea circulației pe Bulevardul Revoluției ( virare la stânga spre strada N. Grigorescu) . În toată această perioadă nu va fi afectată furnizarea apei potabile către populație”.

Acum o oră, primarul interimar Călin Bibarț a anunțat public: „Avem o avarie majoră la una dintre magistralele de alimentare cu apă. S-a intervenit și se lucrează intens la remediere acestei avarii și în circa două ore situația se va rezolva”.

E de înțeles că a apărut o „avarie”, dar de ce nu au fost sistate toate lucrările în stare de urgență?? De ce s-a lucrat și în această perioadă? 

„Compania de Apă Arad anunță că se intervine pentru localizarea unei avarii la  magistrala cu diametrul de 1200 mm. În acest moment nu este alimentat cu apă municipiul Arad si nici localitățile învecinate: Horia, Vladimirescu, Mândruloc, Cicir, Zădăreni, Bodrog, Călugăreni, Șofronea, Sânpaul, Sâmbăteni. 

Echipele Companiei de Apă sunt în teren pentru remedierea situației si se estimează că peste 2 ore se va relua furnizarea apei potabile.

Compania de Apa Arad cere scuze abonaților pentru disconfortul creat”, se arată în comunicatul Companiei de Apă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.